Over Petplan

Petplan wereldwijd nr. 1

Petplan is ’s werelds meest ervaren huisdierenverzekeraar met bijna 40 jaar ervaring. In Nederland zijn we actief sinds 2006. Ons kantoor is gevestigd in de Rijp. Petplan Nederland is een initiatief van Unigarant Verzekeringen (onderdeel ANWB).

Optimale zorg voor huisdieren

Bij Petplan staat optimale zorg voor huisdieren op nummer één en zijn alle rassen welkom. Wij zijn specialist op het gebied van huisdierenverzekeringen. Naast een honden- en kattenverzekering bieden wij, als enige verzekeraar in Nederland, een verzekering voor konijnen en papagaai-achtigen.

Optimaal gemak voor de eigenaar

De financiële en administratieve afhandeling maken wij voor onze klanten zo makkelijk mogelijk, zodat zij zich kunnen richten op hun (zieke) huisdier. Declareren kan snel, eenvoudig en kosteloos: online of via de post, net wat de klant zelf prettig vindt.

Altijd contact met een dierenspecialist

Bij Petplan werken gediplomeerde dierenartsassistentes die zelf ook trotse huisdierbezitters zijn. Zij weten dus precies waarover ze praten en kunnen u voorzien van een betrouwbaar advies. Uw klant is bij ons dus in goede handen.

Onze mensen

De meeste van onze medewerkers hebben een diergeneeskundige achtergrond. Sommigen werken zelfs parttime in een dierenkliniek. Zij weten dus precies waar ze over praten en kunnen uw klanten voorzien van gedegen en betrouwbaar advies.

Ook zijn we bijna allemaal trotse dierenbezitters. Regelmatig gaan ze mee naar kantoor.

Onze eigen dierenarts

Peter van Rooijen (linksboven op de foto) heeft een tiental jaar praktijkervaring als dierenarts. Sinds 1996 is hij als veterinair deskundige betrokken bij het ontwikkelen een professionele ziektekostenverzekering voor huisdieren.

Sinds 2006 is hij Veterinair Directeur van Petplan en tevens eerste aanspreekpunt voor dierenartsen. Ook specifieke vragen van klanten over declaraties handelt Peter vaak zelf af.

Petplan, wereldwijd nummer 1 huisdierenverzekering!

Petplan partners

Unigarant Verzekeringen. Unigarant staat garant voor het uitbetalen van declaraties door Petplan verzekerden. Door samenwerking met Unigarant is Petplan verzekerd van een betrouwbare, gerenommeerde en financieel draagkrachtige partner die garant staat voor de uitkering van declaraties.

  • Unigarant is een dochteronderneming van de ANWB en specialist in schadeverzekeringen voor mobiliteit, reis, recreatie en wonen.
  • Unigarant is in 1972 opgericht en gevestigd in Hoogeveen.
  • Unigarant heeft ruim 400 medewerkers.

Samenwerkingspartners

Petplan en de Dierenbescherming hebben de handen ineen geslagen om verantwoord huisdierenbezit te stimuleren.

Verantwoord huisdierbezit betekent een goede verzorging van het huisdier. Dat geldt niet alleen voor voeding, aandacht, speeltjes of een mooie mand. Goede verzorging betekent ook dat huisdiereigenaren voorbereid zijn op de kosten van de dierenarts en onvoorziene medische behandelingen. Die kosten kunnen behoorlijk oplopen. Door een huisdier te verzekeren worden financiële tegenvallers voorkomen en krijgt het dier optimale (medische) zorg

Doneer of word nu ook zelf lid van de Dierenbescherming.

Waarom kiezen voor Petplan?

Petplan, dé huisdierenverzekering. Al bijna 40 jaar ervaring in het verzekeren van huisdieren.
Meer dan 1.500.000 huisdieren wereldwijd verzekerd.

Petplan, al 40 jaar dé dierenexpert

Petplan is de grootste huisdierenverzekeraar ter wereld met ruim 40 jaar ervaring. Inmiddels zijn bijna 1.500.000 huisdieren bij ons verzekerd. Wij weten wat het beste voor huisdieren is.

Eenvoudig declareren en snel uw geld

Bij Petplan kunnen uw klanten snel en eenvoudig op 2 manieren gratis declareren: online, per post. Declaraties handelen wij binnen 10 werkdagen af! De eigenaar ontvangt de uitkering dus snel! 

Uitgebreide vergoedingen voor alle rassen

Onze pakketten zijn samengesteld door dierenartsen.  Alle rassen zijn welkom en bij ons kunnen uw klanten ook terecht voor een verzekering voor konijn en papegaai/parkiet.

Altijd contact met een dierenspecialist

Bij Petplan werken gediplomeerde dierenartsassistentes die zelf ook trotse huisdierbezitters zijn. Zij weten dus precies waar ze over praten en kunnen u en uw klanten voorzien van een betrouwbaar advies.

Zeer tevreden klanten

Dagelijks meten wij onze klanttevredenheid. Onze klanten geven aan dat ze erg tevreden zijn en geven ons een ruime 8! Daar zijn wij trots op.

Vrije dierenartskeuze

Met een Petplan Huisdierenverzekering kan uw klant terecht bij alle dierenartsen in Nederland. Wel dienen onze klanten een vaste dierenarts op te geven.

Over Petplan

Dé huisdierenexpert, al 40 jaar lang!

Een ding is zeker: bij ons worden u en de nieuwe eigenaar altijd geholpen door een huisdierenexpert. Bij Petplan werken gediplomeerde dierenartsassistentes die zelf ook trotse huisdierbezitters zijn.

Sommige van onze medewerkers werken zelfs parttime in een dierenkliniek. Zij weten dus precies waar ze over praten en kunnen u en de nieuwe eigenaar voorzien van gedegen en betrouwbaar advies.