Verantwoord huisdierbezit

Verantwoord huisdierbezit is erg belangrijk. In de praktijk betekent dit dat nieuwe diereigenaren, naast het zorgen voor gezonde voeding, speeltjes of een mooie mand, ook voorbereid moeten zijn op hoge kosten van onvoorziene medische behandelingen.

Uw belang als fokker

Als fokker speelt u een belangrijke rol als voorlichter. Ook al draagt u gezonde pups en kittens over aan de nieuwe eigenaren. Vaak heeft u geen invloed op wat er zich daarna op gezondheidsgebied voordoet. Dan is het voor zowel u als de nieuwe eigenaar prettig als het diertje goed verzekerd is.

Als fokker speelt u een belangrijke rol in het voorlichten van diereigenaren.

Voorkom hoge dierenartskosten

Helaas zijn veel (nieuwe) diereigenaren zich nog niet bewust van de hoge medische kosten die huisdieren met zich mee kunnen brengen.

Tegenwoordig biedt de dierenarts steeds betere behandelingen en diensten aan. Dat is een enorme vooruitgang. Onze huisdieren kunnen langer en gezonder leven. Goede diergeneeskunde betekent echter ook dat de kosten van de dierenarts behoorlijk kunnen oplopen. Een rekening van honderden of zelfs meer dan €1000,- is tegenwoordig geen uitzondering meer.

Het is van belang dat de nieuwe eigenaren van uw pups of kittens dan in staat zijn deze (onverwacht) hoge kosten te betalen. Met een huisdierenverzekering voorkomt de eigenaar deze kosten.

Petplan biedt een zeer complete hondenverzekering en kattenverzekering. Wilt u meer weten over Petplan? Lees meer over Petplan?